Pigmentatie behandelen

'Een gladde en egale huid krijgen en behouden!'

Pigmentcellen in de opperhuid maken pigment (melanine) aan. Melanine zorgt voor de kleur van de huid en beschermt ons tegen de UV- stralen van de zon. Door een teveel aan UV-straling van onder meer zon en zonnebank wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. Zo kunnen pigmentvlekken in het gezicht ontstaan. Ook irritatie of hormonen (zwangerschapsmasker) kunnen ervoor zorgen dat er pigmentvlekken ontstaan alsook door ouderdom.

Gelukkig is er goed nieuws: Pigmentatie kan je verbeteren door laseren en/of peelen.

Laseren is eenvoudig wanneer de pigmentvlekken zich in de bovenste huidlaag bevinden, ook wel opperhuid genoemd. Een pigmentvlekkenbehandeling wordt zonder verdoving uitgevoerd. Gemiddeld duurt de behandeling vijftien tot dertig minuten. Voor het meest optimale resultaat zijn er meestal meerdere behandelingen vereist. De pigmentvlekken worden vervaagd met behulp van IPL of de Fractional laser. Zo wordt pigmentatie effectief aangepakt. Na de behandeling van de pigmentvlekken met de laser kan lichte roodheid en zwelling optreden.

Een peeling is een chemische behandeling waarmee de bovenste huidcellen van de opperhuid weg worden gehaald. De pigmentkorreltjes die in die cellen aanwezig zijn, worden mee verwijderd. Dit proces moet meerdere keren worden herhaald om de vlek helemaal te laten verdwijnen. Let op:de ene peeling is de andere niet. Hoe effectief de behandeling is, hangt onder andere af van het gebruikte zuur en hoe sterk dit zuur is. Hoe dieper de peeling is, hoe beter het resultaat zal zijn. Bij diepe peelings is er echter ook een grotere kans op complicaties en is de hersteltijd langer. Laat je daarom goed voorlichten. Een voordeel van een peeling is dat ook andere oneffenheden en rimpels minder worden.

Naast deze behandelingen is het uiteraard van uiterst belang de huid te beschermen bij zonblootstelling met een crème met een degelijke zonnebeschermingsfactor.

Voor een optimaal resultaat laat je je best door ons adviseren hoe je het best je huid kan reinigen, verzorgen en beschermen. Het voorstel is specifiek aan jouw behoeften aangepast met een persoonlijk op maat verzorgingsprogramma voor thuis, wat garant staat voor een optimaal resultaat. Ons gamma aan verzorgingsproducten behoort tot de experten in de esthetische dermatologie.

Terug