Haarproblemen

'Stimuleer en ondersteun bestaand en getransplanteerd haar maximaal!'

Dunner wordend haar of haaruitval zijn problemen waar zowel mannen als vrouwen mee te maken kunnen hebben. Een PRP behandeling kan hier een oplossing bieden.

PRP is de afkorting van Plaatjes Rijk Plasma. Dit wordt verkregen uit je eigen bloed via een bloedafname.

PRP bevordert de regeneratie van de omgeving van de haarwortel door de bloedvoorziening te verbeteren alsook de folliculaire cel proliferatie wat resulteert in sterker, denser en voller haar. Naast stimulatie van de haarfollikels heeft PRP ook een preventieve werking bij haaruitval. Het is niet zo dat u van een PRP behandeling nieuwe haren bijkrijgt. Er is een bevordering van de natuurlijke haargroei. Het is wel zo dat dun haar sterker en dikker wordt. PRP kan een belangrijke ondersteunende rol hebben bij haartransplantatie.

Soms wordt PRP toegepast als voorbereiding op een haartransplantatie. Het kan zijn dat bij de haartransplantatie meteen een PRP behandeling wordt uitgevoerd om de getransplanteerde haarfollikels te beschermen. Drie weken na de transplantatie mag gestart worden met een onderhoudsbehandeling PRP. Dit versterkt niet alleen de etransplanteerde haren maar is ook een ideale ondersteuning voor de natuurlijk aanwezige haren. Op deze manier werk je preventief tegen haaruitval door de verlenging van de overleving alsook door de versterking van bestaand haar.

De behandeling is relatief veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met lichaamseigen materiaal is de kans op reacties quasi onbestaand.

Daarnaast vinden heel wat patiënten het prettig dat er geen vreemde stoffen worden geïnjecteerd maar eigen bloed.

Lees meer Terug