Acne behandelen

'Opnieuw een stralend gezonde huid!'

Acné is een overmatige productie van talg door de talgklier van het haarzakje. Het teveel aan talg zorgt ervoor dat dode huidcellen, de hoorncellen, in de haarfollikel blijven hangen, waardoor mee-eters of comedonen ontstaan. In de verstopte en uitgezette talgkliertjes kunnen bepaalde bacteriën hierdoor ontstekingsverschijnselen veroorzaken. Acné kan ook aanleiding geven tot littekens.

Een IPL- en/of laserbehandeling kan worden ingezet om het talg vloeibaarder te maken, zodat er minder puistjes en pukkeltjes ontstaan. Tevens wordt de bacterie gedood, vermindert eventuele roodheid en wordt de structuur verbeterd. Om de acné littekens te verbeteren, dat deze minder zichtbaar worden, kunnen verschillende (combinatie) behandelingen uitgevoerd worden. Ook kunnen eventuele spanningen in het littekenweefsel en pijnprikkels door de behandeling afnemen. Kleur- en structuurverschillen van de huid zullen aanzienlijk verbeteren, waardoor de littekentjes minder zichtbaar zijn.

Door middel van een niet ablatieve laser wordt de opperhuid intact gelaten. Het laserlicht dat door het handstuk uitgezonden wordt, wordt geabsorbeerd door het weefsel in de dieper gelegen huidlagen. Daar wordt het licht omgezet in warmte en vormen de vele minuscule laserstralen warmtekolommen. Door verwarming trekken de collageenstrengen samen en wordt er een natuurlijk genezingsproces in gang gezet: er wordt nieuw collageen aangemaakt. Dit alles zorgt ervoor dat de huid weer gladder en steviger wordt, rimpeltjes verminderen en de huidstructuur fijner wordt (poriën verkleinen).

We hebben verschillende chemische peelings die tal van huidproblemen aanpakken. Na een grondige analyse van je huid kiezen we een de peeling die best je probleem aanpakt. Peelings kunnen zowel een effect hebben op actieve acné alsook op de littekens veroorzaakt door acne. Op een gecontroleerde manier gaat een peeling huidregeneratie versnellen. Dit resulteert in een verwijdering van de opperste huidlaag met als gevolg de stimulatie van collageen, elastine en glucosaminoglycaan. Hierdoor wordt de huid gezuiverd en geoxygeneerd, verfijnt het de poriën, verdikt het epiderm met verbetering van textuur, verzacht rimpels en fijne lijntjes, unifieert de huidtonus en geeft een “eclat” of “glow” aan de huid, verbetert kleine huid imperfecties, met verbleking van gepigmenteerde letsels, verbetering van acne en het uitzicht van littekens. Bij deze behandelingen stopt je best het gebruik van retinoïden en anti acné medicatie omdat de combinatie met de peeling een de huidgevoeligheid en reactie op de behandeling kan verhogen.

PRP behandeling staat voor Plaatjes Rijk Plasma. Dit wordt verkregen door een eigen bloed via bloedafname. Na injectie in de dermis van de huid is er een versnelling en toename van weefsel regeneratie door simulatie van de verschillende componenten van matrix van je huid door de groeifactoren aanwezig in dit plasma. (hyaluronzuur, fibronectine, elastieke, collageen,..), het induceren van stam cel divisie en stimulatie van bloedvaatjes. Dit alles heeft een helende, stimulerende en verjongende werking op je huid. De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met lichaamseigen materiaal, is de kans op reacties nihil. Daarnaast vinden veel patiënten het prettig te weten dat er geen vreemde stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar eigen bloed.

Voor een optimaal resultaat laat je je best door ons adviseren hoe je het best je huid kan reinigen, verzorgen en beschermen. Het voorstel is specifiek aan jouw behoeften aangepast met een persoonlijk op maat verzorgingsprogramma voor thuis, wat garant staat voor een optimaal resultaat. Ons gamma aan verzorgingsproducten behoort tot de experten in de esthetische dermatologie.

  Terug